Yksilöllinen ratsastusvalmennus

Jotta pystyisit kehittymään taitavaksi ratsastajaksi tulee Sinun hallita kolme keskeistä tekijää, joihin opetuksessa tullaan keskittymään:

• Ratsastajan tulee olla turvallinen johtaja ratsulleen.
• Yhteisen kielen luominen ratsastajan ja hevosen välille.
• Oman kehon hallinta ja tasapaino ovat ensiarvoisia, jotta pystyt kehittymään taitavaksi ratsastajaksi.

Meillä oppimisen tavoitteena on ajatteleva ratsastaja, jonka osaaminen perustuu teoriapohjaiseen tietoon ja harjoituksen kautta hankittuun taitoon. Yleensä ajatellaan, että kommunikaatio ratsastuksessa tapahtuu vain yhteen suuntaan: ratsastaja kommunikoi hevoselle. Mutta todellisuudessa kommunikaatio on kaksisuuntaista ja on aivan yhtä tärkeää ymmärtää miten hevonen kommunikoi sinulle. Ratsastajan toiminta ja reaktiot aiheuttavat hevosessa vastareaktion, joka sinun tulisi tulkita pystyäksesi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla yhdessä hevosen kanssa.

Hevosta tulisi ratsastaa pehmeällä ohjastuntumalla, jolloin hevonen työskentelee mielellään ihmisen kanssa. Hevonen on silloin kevyt, herkkä ja kuuliainen. Tasapaino tulee ennen liikettä. Kun nämä osatekijät muodostavat hallitun kokonaisuuden, pääsevät ratsastaja ja hevonen keskinäiseen yhteisymmärrykseen. Tämä on meillä tapahtuvan valmennuksen päämäärä.

Kenelle?

Yksityistunnit: Kun hallitset hevosen tai ponin ratsain kaikissa askellajeissa - käynti, ravi, laukka - tai kun Sinusta tuntuu, että haluaisit siirtyä ryhmäopetuksesta yksilöllisempään opetukseen. Meillä opetus annetaan yksityistunneilla tai kahden hengen pienryhmissä. Tämä takaa yksilöllisen oppimisen.

Hevostaitokurssit: Kaikille eli nuoret yli 12 v. ja aikuiset, myös aloittelijat. Opetus 3-4 hlön pienryhmissä, jotta opetus on riittävän yksilöllistä. Ryhmät taitojen mukaan: aloittelijat omassa ja edistyneemmät omassa ryhmässään, nuoret omassa ryhmässä ja aikuiset omassa, myös tilausryhmät.

Ponikerho: 6-10-vuotiaille lapsille kesäkuukausina.