Kiitos Sanna matkaseurasta hevosten kanssa!

Kolme vuotta sitten menin aikuisten alkeisratsastuskurssille Sannan tallille. Sillä polulla olen edelleen. Viisikymppisenä aloitin vielä kerran ratsastuksen ja onneksi. Olen päässyt syventymään hevoselämään ja saanut uusia ystäviä.

Olen opiskellut ratsastusta aivan uudesta näkökulmasta. Harrastuksesta on tullut kokonaisvaltainen matka hevosmaailmaan ja näinä vuosina olen saanut paljon sisältöä elämääni. Olen oppimassa koko harrastusta uudestaan.
Sannan asenne ja elämäntapa on syvällinen, luontoa ja elämää kunnioittava. Tekemisellä on aina tarkoitus, harjoituksilla on teoria ja merkitys jossakin suuremmassa kokonaisuudessa. Hevosten hyvinvointi on aina tärkeää.

Olen päässyt mukaan kouluttamaan nuoria hevosia ja nähnyt kuinka ne oppivat tekemään yhteistyötä ihmisen kanssa.

Olen nähnyt hevosen elämänkaaren alkutaipaleen astutuksesta alkaen ja saanut seurata varsan kasvua. Olemme matkanneet hevosnäyttelyihin, kantakirjaustilaisuuksiin, Apassionataan ja keskustelleet paljon. Ratsastamme kentällä ja maastossa sekä juoksutamme hevosia. Harjoittelemme maastatyöskentelyä, lastausta, irtohypyttämistä sekä opiskelemme luonnollista ruokintaa ja varusteiden huoltoa. Saamme valmiuksia elämään oman hevosen kanssa. Saamme kokemuksia ja elämyksiä, yksilöllistä palautetta pienryhmässä. Opiskelu on intensiivistä ja opettajana Sanna syventää jatkuvasti omia tietojaan jakaen niitä meidän talli-ihmisten kanssa.

Tämä polku on johtanut kohti uudenlaista elämäntapaa ja mahdollisuutta kenties joskus Sannan avulla löytää oma hevonen. Mahtavaa, että olen saanut olla mukana tässä.

Sari Koski