Olen Sanna Puonti luontohoiva yrittäjä Haminan Sivatissa. Koulutukseltani olen tradenomi, suuntautuneena ulkomaankauppaan. Vuonna 2003 – 2010 työskentelin kansainvälisissä tehtävissä metsäteollisuudessa aina ulkomaita myöten. Olen ollut pitempiä aikoja Saksassa, Iso-Britanniassa ja Malesiassa. Puhun sujuvasti saksaa ja englantia.

Töiden ohessa opiskelin hevosalaa intohimoisesti ulkomaisten opettajien avulla. Vuonna 2001 valmistuin eläintenluontaishoitajaksi ja 2010 Centered Riding -ohjaajaksi. Vuodesta 2011 olen johtanut omaa ratsastusyritystä. Tieni yrittäjänä on johdattanut minut neljän vuoden naprapatia opintojen kautta luontohoiva yrittäjyyteen. Tällä hetkellä tarjoamme eläinavusteisia palveluita hevosten, vuohien ja pupujen kanssa yhdistäen eläinalaa ja terveysalaa. Autan asiantuntijana hevosten ostoprosessissa asiakkaita, jotka siirtyvät ratsastuskoulusta kohti omaa hevosta ja haluavat oppia hevosesta kokonaisvaltaisesti lisää. Koulutan asiakkaiden kanssa heidän hevosiaan ja etenemme yhdessä eteenpäin hevosta kunnioittaen. Lisäksi tarjoamme elämyksellisiä metsäretkiä vuohien kanssa hyvinvoinnista ja matkailusta sekä luonnosta kiinnostuneille.

Luonto on aina ollut tärkeä minulle. Olen luonnonystävä. Hevosia ja niiden elämään seuratessani olen oppinut monenlaista luonnon omasta ja elämän kiertokulusta. Hevosten parissa työskennellessäni olen elementissäni. Olen oppinut, että hevosen kanssa voin oppia joka päivä lisää itsestäni ja voin olla se, joka minä olen.  Olen kiitollinen kaikista niistä hevosista, joita olen saanut kouluttaa. Varsa on kuin tyhjä valkoinen paperi, kun sen koulutuksen aloittaa. Aloitan aina luottamussuhteen rakentamisesta ihmisen ja varsan välille. Ja siihen paperiin saan piirtää ihan omaa tarinaa. On upea tunne, kun valmis ratsu laukkaa muiden hevosten joukossa metsäretkellä. Silloin tunnen olevani onnekas ihminen.

Haluan välittää asiakkailleni samoja tunteita ja kokemuksia kuin mitä itse olen saanut matkallani hevosten kanssa. Niitä ovat luonnon kunnioittamista, läsnäoloa tässä hetkessä, onnistumisia, iloa ja positiivista asennetta elämään sekä tietotaitoa hevosista.